News

'Zomerregen' op de Festivals!

 

FESTIVALS & SCREENINGS
- International Short Film Festival Leuven 2017 (BE)
- Cambridge Film Festival (UK) 2018
- KineNova Skopje (MK) 2018
- Tirana International Film Festival (AL) 2018
- Izmir International Short Film Festival (TR) 2018
- Thessaloniki International Film Festival (GR) 2018
- Cork Film Festival (IR) 2018

'Home' van Fien Troch in de zalen op 11.1.17

'Home' de nieuwe film van Fien Troch komt in heel België in de zalen op 11.1.17. Ontdek hier in welke zaal bij jou in de buurt de film wordt getoond.

 

In Brussel: 
Cinema Galeries
UGC Toison d'or
Kinepolis Brussels

 

In Vlaanderen:
Metropolis Antwerpen

UGC Antwerpen

Cartoon's Antwerpen
Kinepolis Gent

Sphinx Gent

Cinema ZED Leuven
Lumière Brugge
Buda Kortrijk
Cinema Koksijde

Kinepolis Hasselt
Roxy Koersel (Beringen)

 

In Wallonië:
Grignoux Liège
Cinéma Caméo Namur
Plaza-Art Mons
Ciné Le Parc Charleroi 

 

Het jongerendrama weet internationaal te beklijven, zo bleek meteen na de wereldpremière op het Filmfestival van Venetië waar de film de Orizzonti-prijs voor Beste Regie won. Daarna volgde het Filmfestival van Toronto, een succesvolle doortocht op het Film Fest Gent met onder meer twee publieksprijzen en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek en een vertoning op het AFI Fest in Los Angeles. Home ging ook aan de haal met de Grote Prijs van de Jury op het Europees Filmfestival van Les Arcs.


'Home', Trochs vierde film na 'Een ander zijn geluk', 'Unspoken' en 'Kid', biedt een inkijk in de leefwereld van Kevin, Sammy, John en Lina en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. De hoofdrollen worden vertolkt door nieuwkomers Sebastian Van Dun, Loïc Batog, Mistral Guidotti en Lena Suijkerbuijk, naast bekende gezichten als onder andere Karlijn Sileghem, Els Dottermans en Jeroen Perceval.


De film is bij ons te zien in de zalen vanaf 11.1.17

'Home' van Fien Troch valt internationaal in de prijzen

Het jongerendrama weet internationaal te beklijven, zo bleek meteen na de wereldpremière op het Filmfestival van Venetië waar de film de Orizzonti-prijs voor Beste Regie won. Daarna volgde het Filmfestival van Toronto, een succesvolle doortocht op het Film Fest Gent met onder meer twee publieksprijzen en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek en een vertoning op het AFI Fest in Los Angeles. Home ging ook aan de haal met de Grote Prijs van de Jury op het Europees Filmfestival van Les Arcs.


'Home', Trochs vierde film na 'Een ander zijn geluk', 'Unspoken' en 'Kid', biedt een inkijk in de leefwereld van Kevin, Sammy, John en Lina en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. De hoofdrollen worden vertolkt door nieuwkomers Sebastian Van Dun, Loïc Batog, Mistral Guidotti en Lena Suijkerbuijk, naast bekende gezichten als onder andere Karlijn Sileghem, Els Dottermans en Jeroen Perceval.


De film is bij ons te zien in de zalen vanaf 11.1.17'Home' van Fien Troch valt in de prijzen op Film Fest Gent

Van de Explore zone jury kreeg 'Home' een Special Mention en van de internationale jury kreeg de Amerikaanse componist van de film, Johhny Jewel, de Georges Delerue Award voor Beste Muziek. Vandaag raakte bekend dat Home ook aan de haal gaat met zowel de Port of Ghent als de Canvas Publieksprijs! 


Georges Delerue Award voor Beste Muziek

Een internationale jury reikt de volgende prijzen uit: de Grote Prijs voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor beste Soundtrack of Sound Design.
Aan elke prijs is een distributiepremie en mediacampagne verbonden ter ondersteuning van de film in de bioscoop.


Explore Zone
De Explore Zone jury, samengesteld uit jongeren tussen 18 - 26 jaar, volgt een selectie films voor en door jongeren.


Port of Ghent Publieksprijs
Na elke vertoning kunnen de toeschouwers op de keerzijde van het festivalticket hun waardering geven.De prijs is goed voor een distributiepremie ter waarde van €5000.


Canvas Publieksprijs
Kwaliteitszender Canvas liet zich tijdens het festival opmerken met een eigen publieksprijs. Canvas koos uit het volledige festivalprogramma een aantal films die aansluiten bij waar de zender voor staat. 'Home' van Fien Troch kreeg de hoogste waardering van het festivalpubliek en zal dus worden aangekocht door en uitgezonden op Canvas.


 

'HOME' VAN FIEN TROCH WINT PRIJS VOOR BESTE REGIE OP FILMFESTIVAL VAN VENETIË

'Home', de jongste film van de Belgische regisseur Fien Troch, heeft zaterdagavond de Prijs voor Beste Regie van de Orizzonti-Jury op het Internationaal Filmfestival van Venetië gewonnen. De film ging in wereldpremière in Venetië op 3 september en zal aanstaande dinsdag vertoond worden op het Toronto Filmfestival. in de 'Platform' competitie. 'Home', die verdeeld wordt door Cinéart, komt begin volgend jaar uit in de Belgische zalen. Hij opent de internationale competitie van Film Fest Gent op 16 oktober in aanwezigheid van de cast & crew. 


"Toen we het nieuws vernamen van de selectie was het al feest maar nu is het hek helemaal van de dam." zo klonk Fien Troch in een eerste reactie. "Je werkt jaren aan een project en dan is zo'n prijs een zeer welkome garantie dat je film een mooi leven tegemoet gaat."

'Home' vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de 17-jarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert zo binnen diens vriendengroep John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe waardoor vragen van verraad, vertrouwen en loyaliteit meer dan ooit hun leven dirigeren.

De hoofdrollen worden gespeeld door Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog en Lena Suijkerbuijk. Daarnaast zien een heuse Vlaamse sterrencast om deze acteurs bij te staan o.a. Karlijn Sileghem, Robbie Cleiren, Els Deceukelier, Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Koen Mortier, Tom Audenaert, Natali Broods, Jan Hammenecker, Els Dottermans en Katelijne Verbeke. De sound designer was Michel Schöpping, terwijl Frank van den Eede instond voor de fotografie. Fien Troch schreef het scenario samen met Nico Leunen, die ook de montage voor zijn rekening nam. Voor de muziek tekende de bekende Amerikaanse muzikant Johnny Jewel. 

HOME van Fien Troch na Venetië ook geselecteerd in Toronto!

In de Platform competitie van het Toronto International Film Festival zullen in totaal twaalf films van filmmakers met een sterke auteursvisie meedingen naar de prijs voor beste film die wordt toegekend door een internationale jury. Eerder werd de selectie voor het Internationaal Filmfestival van Venetië bekendgemaakt, waar de film vertoond zal worden in de Orizzonti competitie. 

 

"Volgens sommigen is Toronto ondertussen het belangrijkste festival van Noord-Amerika dat pas sinds vorig jaar ook deze internationale competitie organiseert. Met vorige films was ik eerder ook geselecteerd voor het festival, maar nu mogen deel uitmaken van deze vrij nieuwe competitie, een select clubje van 12 films, doet je toch een beetje zweven." aldus Fien Troch. 

 

De hoofdrollen worden gespeeld door heel wat jong en opkomend filmtalent zoals Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog en Lena Suijkerbuijk. Maar Fien Troch strikte daarnaast een heuse Vlaamse sterrencast om deze acteurs bij te staan o.a. Karlijn Sileghem, Robbie Cleiren, Els Deceukelier, Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Koen Mortier, Tom Audenaert, Natali Broods, Jan Hammenecker, Els Dottermans en Katelijne Verbeke. De sound designer was Michel Schöpping, terwijl Frank van den Eede instond voor de fotografie. Fien Troch schreef het scenario samen met Nico Leunen, die ook de montage voor zijn rekening nam. Voor de muziek tekende Johnny Jewel (bekend van zijn bijdrage aan de bekende films Drive van Nicolas Winding Refn en Ryan GoslingsLost River).


Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de 17-jarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert zo binnen diens vriendengroep John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe waardoor vragen van verraad, vertrouwen en loyaliteit meer dan ooit hun leven dirigeren.


Home is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time, in coproductie met Versus Production. De film kon rekenen op de steun van het VAF/ Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, Casa Kafka Pictures empowered by Belfius, de Belgische Tax Shelter en het Centre du Cinema et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles. Cinéart zal Home uitbrengen in de Belgische zalen en de internationale verkoop is in handen van Doc & Film International (tevens de sales agent van de Gouden Beer winnaar van 2016 Fuocoammare).


L'économie du couple vanaf vandaag in de bioscoop!

Release 8 juni 2016.


Na een relatie van 10 jaar gaan Marie en Thierry uit elkaar. Zij heeft het appartement gekocht waarin ze met hun twee dochters wonen, maar hij heeft het volledig gerenoveerd. Omdat Thierry niet de middelen heeft om alleen te gaan wonen, zien ze zich verplicht om samen te blijven wonen. 


in de pers:


"Joachim Lafosse aborde le sujet en état de grâce" - MAD - LE SOIR

 

"C'est très fort, bouleversant" - LE VIF

 

"Une excellente mise en scène, naturelle, à fleur de peau" - LE SOIR MAGAZINE

 

"Un entre-deux qui touche au coeur et dont le souvenir habitera le spectateur pour longtemps. Très fort!" - MOUSTIQUE

 

"C'est touchant, interpellant, terriblement juste aussi. Un très grand film!" - LA DH


L'économie du couple van Joachim Lafosse goed onthaald in Cannes

Knack Focus: « De pijnlijke stiltes aan de keukentafel, de oplaaiende ruzies na een avondje met vrienden, de broze opflakkeringen van liefde, het bittere getouwtrek met de kinderen, het gezeur over de rekeningen en het huis...: niks of niemand wordt ontzien. Maar moraliserende vingertjes blijven zedig beneden en pathetische close-ups of gezwollen violen op de klankband vallen er nergens te bespeuren. Die economische vertelstijl zorgt er dan ook voor dat L'Economie du Couple een integriteit en genuanceerdheid uitdraagt die je in het beproefde genre van de split up movie zelden ziet, met een prima acterende Béjo en Kahn als het koppel met kids dat schippert tussen haat en liefde. »

 

Le Monde : « L’Economie du couple est l’anti-comédie romantique par excellence, un film sec, nourri de l’observation au microscope d’une cellule familiale. Il y a bien sûr une petite torsion de la réalité qui rend la vision du film plus que supportable, excitante : ce sont les acteurs, ces sujets définitivement rebelles à l’analyse scientifique.(…) On peut s’interroger sur l’intérêt qu’il y a à s’immerger dans une expérience aussi commune, si souvent filmée. Il ne s’agit pas ici de porter le trivial au sublime, mais d’attirer le regard sur un des mécanismes les plus communs à l’œuvre dans la fin des couples, l’inégalité économique. Cette ambition est satisfaite. »

 

Libération (Next) : « Cédric Kahn est impressionnant dans le film de Joachim Lafosse. Présence massive, virile, mais subtile, avec désarroi palpable. Entre citadelle et château qui s’écroule. »


Metronews : « COUP DE CŒUR – Joachim Lafosse signe un magnifique film sur l’amour perdu avec Bérénice Béjo et Cédric Kahn. Mais aussi avec Maître Gims, invité surprise de la plus jolie séquence du long-métrage, projeté à la Quinzaine des Réalisateurs. (…) Tout en finesse, en petits gestes, en regards significatifs, Joachim Lafosse scanne ce couple à la loupe dans leur rapport à l’éducation, à l’argent, à l’amour, à l’amitié (sublime scène de malaise lors d’un dîner entre amis) ou au quotidien. C’est simple, bouleversant, universel. Et subtil. »

 

Télérama : « Avec ce huis-clos projeté à la Quinzaine des réalisateurs, Joachim Lafosse renaît de ses cendres. (…) Par moments, on a l'impression de contempler un scénario de comédie américaine à la Howard Hawks que l'égoïsme et l'aveuglement des personnages auraient transformé en tragédie. Réussite totale… »

 

Première : « L'idée est d'être le plus fidèlement réaliste et émouvant possible, sans mélo ni pathos : c'est gagné. Chaque scène immensément étirée explore la fin du couple dans toutes ses nuances, et le climax intervient lors d'une scène de danse déchirante sur Bella de Maître Gims (et ouais) qui fait monter les larmes aux yeux et touche l'indicible émotion de la fin de l'amour. »


Le Figaro : « Joachim Lafosse suit ses personnages au plus près. Ausculte leurs tourments, assiste à l'effritement des sentiments. Les plans serrés sur les visages de Marie et Boris trahissent leur détresse et leurs doutes. La séparation ne va pas de soi après tant d'années de partage. Leurs silences disent la souffrance d'être encore ensemble ou de ne plus l'être bientôt, alors que l'amour s'essouffle. »

 

Allocine : « Joachim Lafosse signe un film infiniment beau, terriblement juste et profondément triste, une variation sur le couple, à la fois universelle (de par son sujet, forcément) et intime (grâce à son traitement). Un film qui se vit, plus qu'il ne se décrit. »

 

Les Echos : « Joachim Lafosse frappe fort ! (…) sans jamais s'abîmer dans les écueils de la performance stylistique, « L'économie du couple » enregistre avec une rare justesse les doutes, les peurs et la vitalité malgré tout d'un duo en bout de course. Une réussite majeure. »

 

Variety: « Imagine a prison movie where the inmates have the keys to their own cells, but prefer to remain incarcerated. That’s the impression one gets from watching Belgian director Joachim Lafosse’s “After Love,” which takes place inside a Brussels household where the emotional connection holding a couple together has gone, leaving only tension and resentment in its place. Granted, it’s a nice enough flat, with big windows and a private garden, and Polish handyman Boris (Cédric Kahn) renovated it himself for Marie (Bérénice Bejo), his partner of 15 years, so it stands to reason that he might not want to leave. Still, audiences will be clawing to get out as Lafosse’s suffocating, play-like drama unfolds — the discomfort mounting like so much poison gas as Lafosse captures the toxic hostility of ex-lovers forced to live together long after both parties have decided to separate. »

 

L'ECONOMIE DU COUPLE IN CANNES

De festivaljury van Cannes maakte bekend dat de nieuwe langspeelfilm van Joachim Lafosse (Les chevaliers blancs, A Perdre la raison) geselecteerd is voor La Quinzaine des Réalisateurs, de belangrijkste nevensectie van het Festival van Cannes. L’économie du couple, met Erénice Bejo, Cédric Khan, Marthe Keller en Catherine Salée werd onder meer gecoproduceerd door de Belgische producent Antonino Lombardo van Prime Time.


In L’économie du couple leren we Marie en Thierry kennen. Na een relatie van 10 jaar gaan ze uit elkaar. Zij heeft het appartement gekocht waarin ze met hun twee dochters wonen, maar hij heeft het volledig gerenoveerd. Omdat Thierry niet de middelen heeft om alleen te gaan wonen, zien ze zich verplicht om samen te blijven wonen.

 

Antonino Lombardo over de selectie: “Joachim Lafosse werd eigenlijk in 2008 ontdekt door la Quinzaine des réalisateurs met Elève libre. Nadat A perdre la raison werd vertoond in de Officiële Selectie in de sectie Un Certain Regard, keert hij nu dus eigenlijk terug naar la Quinzaine. Joachim is bekend als een regisseur van meeslepende films over ingehouden emotionele spanning en morele ambiguïteit en doet zijn naam met deze nieuwe film grote eer aan!”

 

Prime Time heeft al langere tijd een vruchtbare samenwerking met Versus Productions, de Franstalige producent van L’économie du couple. Zo coproduceerde Prime Time ook de Les chevaliers blancs (2014) en A perdre la raison (2011) van Joachim Lafosse en Les premiers les derniers (2016) en Ultranova (2005) van Bouli Lanners. Versus was de Franstalige partner van Prime Time voor o.a. Kid (2012) en recentelijk nog Home (2016) van Fien Troch en voor Little Black Spiders (2012) van Patrice Toye. 

 

De Quinzaine des Réalisateurs is een onafhankelijk parallelprogramma van het Internationaal Filmfestival van Cannes dat opgericht werd na mei 1968. Het programma verenigt zowel films van jonge auteurscineasten als gevestigde waarden.


Les Premiers Les Derniers

LES PREMIERS LES DERNIERS
een film van Bouli Lanners

 

De vierde langspeelfilm van Bouli Lanners, 'Les premiers les derniers', is op 14 februari in wereldpremière gegaan op het 66e Filmfestival van Berlijn in de prestigieuze selectie 'Panorama' en werd zeer goed onthaald! Hieronder meer info i.v.m. de avant-premières:

 

Vrijdag 19 februari - ANTWERPEN
om 19u15 / UGC 
Zaterdag 20 februari - BERGEN
om 18u00 / Plaza Art
Zondag 21 februari / CHARLEROI
om 17u45 / Cinéma Le Parc
Maandag 22 februari - LUIK
om 19u30 (gelimiteerde plaatsen!)

of om 21u45 / Sauvenière 
Dinsdag 23 februari - BRUSSEL
om 19u15 / UGC Gulden Vlies
Woensdag 24 februari - NAMEN
om 20u00 / La Maison de la Culture

Les Chevaliers Blancs

Vanaf 27 januari 2016 in de zalen.

 

Jacques Arnault, hoofd van de NGO “Move for Kids”, bereidt een humanitaire bliksemactie voor in een Afrikaans land: hij wil driehonderd jonge weeskinderen evacueren die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog. Een gecharterd vliegtuig moet hen naar Frankrijk brengen, waar de kandidaat-adoptieouders die de hele actie financieren, hen opwachten. Samen met een groep vrijwilligers - artsen, brandweerlui, verpleegsters, zijn vriendin Laura, en Françoise, de journaliste die de hele operatie moet verslaan, stort Jacques zijn NGO in een gevaarlijk avontuur. En als niets gaat zoals verwacht, noch in de regio, noch bij “Move for Kids” zelf, lopen de spanningen hoog op…


Trailer Vimeo 

BEKIJK de nieuwe trailer van Ventoux

Vanaf 14 Mei in de bioscoop.

 

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige  Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.


Bekijk op Vimeo

 

Meer info

Opnames De Surprise van start in Antwerpen.

Begin deze maand ging in Antwerpen het Belgische deel van de opnames van start van De Surprise, de nieuwe speelfilm van Oscarwinnaar Mike van Diem (Karakter). Voor van Diem wordt het een blij weerzien met Jan Decleir die na Karakter ook in deze film een sleutelrol heeft. De surprise komt in 2015 in de bioscopen.

 

Naast de sleutelrol voor Jan Decleir, worden de hoofdrollen in De Surprise vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge (Hemel op Aarde) en Georgina Verbaan (Hartenstraat). 

 

De film vertelt het verhaal van multimiljonair Jacob (Van Koningsbrugge) die een overeenkomst sluit om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Dan wordt hij verliefd op de jonge Anne (Verbaan), die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit willen, raken ze in grote problemen. 

 

De Surprise is geïnspireerd op een kortverhaal van Belcampo. Karen van Holst Pellekaan (Loenatik) schreef samen met de regisseur de storyline. De internationale crew bevat bekende namen als Rogier Stoffers (fotografie), Ellen Lens (kostuums) Seppe van Groeningen (geluid) en Hubert Pouille (production design).

 

In België zullen naast Antwerpen ook opnames worden gemaakt in Gent, Brussel en Beloeil. Er wordt tot het einde van de maand gedraaid. Eerder werd er al gefilmd in Duitsland en Ierland. 

 

De Surprise is een productie van N279 Entertainment en FATT Productions uit Nederland, in coproductie met Prime Time (Brussel), Fastnet Films, Riva Filmproduktion en de Nederlandse omroep VARA. 

Nono, Het Zigzag Kind wint prijs voor Beste Film in Seattle!

 

Nono, Het Zigzag Kind door Vincent Bal heeft de Children's Jury Prize for Best Feature Film gewonnen op het 2014 Children's Film Festival Seattle.
Mening van de jury: "For the prize for Best Feature Film, we chose The Zigzag Kid, a film from the Netherlands. This film featured gorgeous, sleek cinematography in rich colors, an awesome soundtrack of big band and old-time country music, an exhilarating James Bond style plot, and characters that were both complex and relatable."

 

meer over het festival

KID wint een Magritte!

 

De langspeelfilm KID van Fien Troch wint een Magritte voor beste Vlaamse Coproductie!

 

 

meer over 'Les Magritte du cinéma'

Little Black Spiders geselecteerd in LA!

 

De laatste film van Patrice Toye zal vertoond worden in de categorie 'Breakthrough' op AFI FEST in Los Angeles.

 

Lees meer

Wolven wint BVN trofee

 

BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, heeft 'Wolven' (één & Prime Time) onderscheiden met de BVN-trofee voor het best gewaardeerde Vlaamse BVN-programma van het televisieseizoen 2012-2013.

Met een waardering van 8,3 op 10 behaalde 'Wolven' de hoogste waardering van alle Vlaamse programma’s die het afgelopen jaar op BVN werden uitgezonden. 

Acteur Axel Daeseleire reageerde vanmorgen alvast heel enthousiast op het krijgen van de trofee: 'Vergeet faam, vergeet geld. Waardering van het publiek is de grootste drijfveer voor elke cast en crew. We hebben allemaal met heel veel passie aan deze reeks gewerkt. Dat de BVN-kijkers van 'Wolven' genoten hebben, doet dan ook enorm deugd.'

 

http://www.tv-visie.be/nieuws/belgie/wolven-wint-bvn-trofee_61173/

Charlotte De Bruyne wint op de Ensors!

 

De actrice van Little Black Spiders won de prijs van Beste Debuut op de Ensors, de Vlaamse Filmprijzen.

KID & Little Black Spiders zijn 17 keer genomineerd!

Kid door Fien Troch is 6 keer genomineerd: Beste Debuut & Beste Acteur (beiden voor Bent Simons), Beste Film, Beste Muziek (Senjan Jansen), Beste Montage (Nico Leunen), Beste Kostuum (Judith Van Herck)

 

Little Black Spiders, de film van Patrice Toye is 11 keer genomineerd: Beste Actrice (Charlotte De Bruyne), Beste Regie (Patrice Toye), Beste Scenario ( Patrice Toye/Ina Vandewijer), Beste Actrice in een Bijrol (Ineke Nijssen & Marjan De Schutter), Beste Debuut (Charlotte De Bruyne & Line Pillet), Beste D.O.P. (Richard Van Oosterhout), Beste Muziek (John Parish), Beste Kostuum (Yan Taks) & Beste Art Direction (Vincent De Pater). 

 

De uitreikings ceremony zal plaatsvinden op 14 September op het Internationale Film Festival van Oostende.

 

KID geselecteerd in Parijs

De derde langspeelfilm van Fien Troch is geselecteerd voor de officiële competitie van Paris Cinema (28 juni-9 juli). 

 

Meer info over het festival

 

 

HENRI sluit Cannes 2013 af

Henri, een film van de vooral als actrice gekende Belgische Yolande Moreau, sluit dit jaar op het Filmfestival van Cannes de Quinzaine des réalisateurs af, de prestigieuze nevensectie die in het verleden het lanceerplatform bleek voor inmiddels grote namen als Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, ...


Voor Moreau is Henri, naar haar eigen zeggen een "tedere, humoristische en zeer gevoelige film over twee ietwat ontredderde mensen", de eerste filmervaring als regisseuse. In 2004 blikte zij reeds - maar als co-cineaste- het opmerkelijke Quand la mer monte in.

 

Henri is een co-productie tussen Christmas In July (FR), Versus Productions (BE) & Prime Time.

De eerste opnames van KENAU zijn achter de rug

Het eerste deel van de opnames van Kenau zijn afgerond in Hongarije.

 

Deze nieuwe film van Maarten Treurniet vertelt het verhaal van de Haarlemse Kenau:

Terwijl ze met haar vrouwenleger een heroïsche strijd voert tegen de Spaanse belegeraar, gevoed door haat en verdriet om de executie van haar jongste dochter, dreigt Kenau haar oudste dochter ook te verliezen, omdat haar angst en pijn schuil gaat achter een koppige geslotenheid.

 

Een spectaculaire, historische oorlogsfilm. Kenau, een sterke onverzettelijke heldin, voert succesvol een vrouwenleger aan in strijd tegen de Spaanse bezetter? In plaats van brute kracht gebruiken ze vindingrijkheid, humor en raffinement. Tegen deze achtergrond vindt een hartverscheurend drama plaats tussen moeder en dochter die elkaar door verdriet om gedode dochter/zus zijn kwijtgeraakt.

 

Een productie van Fu works (NL), Prime Time (BE) & I'm Film(HO).

 

Volg Kenau op facebook

 

Website

KID wint op Aubagne!

Op het Internationaal Film Festival van Aubagne is KID in de prijzen gevallen. De derde film van Fien Troch won de Prijs voor Beste Film en de Prijs voor Beste Muziek (van Senjan Jansen).

 

Meer over festival

Little Black Spiders wint in Vancouver

Little Black Spiders door Patrice Toye wint drie prijzen op het Vancouver International Women In Film Festival, voor Beste Regie, Beste Scenario & Beste Langspeler.

 

Dit Festival focust zich uitsluitend op vrouwelijk filmtalent.

 

 

Lees meer

Patrice Toye wint prijs voor Beste Regie!

Patrice Toye won met haar nieuwste film, Little Black Spiders, de Atlas d'argent voor Beste Regie op het Internationale Filmfestival van Arras.

 

Volgens de Internationale Jury verdiende Toye deze onderscheiding 'vanwege het grote talent van de cineaste en de integere wijze waarop zij deze bijzonder mooie film met zeer overtuigende acteerprestaties heeft gemaakt'. Ook hoofdactrice Line Pillet kreeg van de jury een compliment. Haar acteerprestatie werd 'uitmuntend' genoemd.

 

Meer info over Little Black Spiders

Persbericht

Nono, Het Zigzag Kind in cinema!

De speelfilm Zigzag Kid gaat over de 13-jarige Nono. Hij wil op zijn vader lijken, “de beste politie-inspecteur ter wereld”, maar raakt steeds in de problemen. Als hij twee dagen voor zijn bar mitswa wordt weggestuurd naar zijn oom Sjmoel die hem weer op het rechte pad moet brengen, krijgt hij een laatste kans om zich te bewijzen. Samen met topcrimineel Felix Glick, een oude kennis van zijn vader,

reist hij naar de Franse Rivièra en treedt een wereld binnen van vermommingen, achtervolgingen, chansons en Zohara, een mysterieuze vrouw wier geheimen Nono’s leven voor altijd zullen veranderen…
 
Burghart Klaußner (The Reader, Goodbye Lenin!) speelt de rol van Felix Glick en Isabella Rossellini (De Eenzaamheid van de Priemgetallen, Infamous) speelt de rol van Lola Ciperola; een beroemde zangeres uit Nice. Fedja van Huêt speelt de vader van Nono en Jessica Zeylmaker speelt Gaby, de vriendin van Nono's vader. Camille de Pazzis speelt Zohara. De 13-jarige Thomas Simon debuteert in de rol van Nono.

 

 

Meer info

KID ontvangt een Speciale Vermelding!

Op het Internationale Filmfestival van Gent, ontvangt Kid van Fien Troch een Speciale Vermelding van de jury.

De internationale jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Joan Dupont (filmcriticus, VS), Bavo Defurne (regisseur, België), Bavo Dhooge (misdaadauteur, België) en Xiaolu Guo (schrijfster en regisseuse, China).

 

Zij besloten:

“Voor de gedurfde kijk op familie en kindertijd en de originele, authentieke acteursregie.”

 

Meer info over de resultaten

Meer info over de film

KID @ Film Festival Gent

De nieuwe film van Fien Troch is te zien in competitie bij de officiele selectie van het Internationaal Filmfestival van Gent.

 

Het verhaal gaat over: Kid, een jongen van zeven jaar, woont samen met zijn alleenstaande moeder en zijn broer Bily op een boerderij. Ofschoon de situatie thuis niet makkelijk is, voelt Kid zich veilig en geborgen bij zijn mama.

Op een dag slaat het noodlot toe en moeten de twee jongens naar hun nonkel en tante verhuizen. Uit zijn lood geslagen door deze nieuwe situatie, isoleert Kid zich steeds meer.

In zijn hartje blijft de hoop leven op een dag weer bij zijn mama te zijn.

 

Tickets

 

Meer info

 

"The Invader" valt in de prijzen in Oostende

Op de Vlaamse Filmprijzen op het Filmfestival van Oostende won de nieuwe film van Nicolas Provost 4 Ensors. Voor "Beste Regisseur", "Best DOP", "Beste Kostuum" & "Beste Muziek".

 

The Invader:

Amadou, een sterke en charismatisch Afrikaanse man, spoelt aan op een strand in het Zuiden van Europa. Het lot brengt hem naar Brussel waar hij, vol optimisme, een nieuw en beter leven wil starten. Daar beland hij in het illegale zwartwerk circuit en verliest hij zijn hoop i het leven, tot hij Agnès ontmoet, een knappe zakenvrouw. Ze word verleid door Amadou’s charme en kracht, terwijl hij al zijn hoop en dromen op haar projecteert. De illusie word snel verbroken en Agnés verbreekt alle contact met Amadou. Amadou word beetje bij beetje destructiever en wordt geconfronteert met zijn eigen demonen.

 

Meer info over de film

"A Perdre La Raison" naar de Oscars

De laatste film van Joachim Lafosse wordt de Belgische inzending voor de Oscars in de categorie "Beste Niet-Engelstalige film".

 

A Perdre La Raison gaat over: Murielle en Mounir die zielsveel van elkaar houden. De jongeman leeft al sinds zijn kinderjaren bij dokter Pinget, die ervoor zorgt dat hij materieel niets tekort komt. Als Mounir en Murielle besluiten om te trouwen en kinderen te krijgen, worden ze totaal afhankelijk van de dokter. Murielle voelt zich opgesloten in die emotioneel verstikkende omgeving. Een verraderlijke situatie waaraan het gezin helemaal ten onder gaat.

 

De film is licht geïnspireerd op het familiedrama van 2007, waardat een vrouw haar vijf kinderen vermoord.

 

http://www.prime-time.be/nl/perdre-la-raison

 

19 September in cinema: Little Black Spiders

Little Black Spiders is vanaf 19 September te zien in UGC & Kinepolis.

 

België 1978. Er is een plek die wordt verzwegen. Een zolder in een ziekenhuis waar zwangere tienermeisjes in het geheim hun bevalling afwachten. Katja, Roxy, en een stel andere levenslustige meisjes zijn te jong voor de liefde en al bijna moeder. Sommigen willen deze misstap zo snel mogelijk achter zich laten, maar Katja, die zelf wees is, denkt daar duidelijk anders over. Ze verlangt intens naar haar baby.

Op de zolder delen de meisjes lief en leed, smeden ze vriendschappen en zoeken ze afleiding in een verzonnen universum van zorgeloze dromen en mysterieuze spelletjes tijdens het lange, lange wachten. Tot die veilige zeepbel uiteenspat. Plots wordt Katja zich pijnlijk bewust van de plannen die achter haar rug worden gesmeed. Ze is echter niet van plan dit met haar, noch met haar baby te laten gebeuren.

 

http://www.prime-time.be/nl/little-black-spiders

http://www.littleblackspiders.be/

In productie: KID, een film van Fien Troch

Kid’ vertelt het verhaal van de vrolijke Kid, zijn broer Billy en hun moeder die onder hun drietjes op een boerderij wonen. Met weinig middelen probeert Mama er een warm liefdevol nest van te maken en dat leidt tot grappige en absurde situaties. Maar dan slaat het noodlot toe en er gebeurt iets waardoor het leven van de kinderen drastisch wijzigt. De jonge Kid en Billy zoeken elk op hun manier naar een beetje geluk.

 

KID komt uit in voorjaar 2013. Check zeker ook de KID pagina op de website: http://www.prime-time.be/nl/kid