Home

Fien Troch
Story: 

Home volgt een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze gemeenschap van twee worstelende generaties arriveert 17-Jarige Kevin. Hij volgt een leercontract in de winkel van zijn tante en komt bij haar gezin inwonen. Kevin went snel aan zijn nieuwe thuis en kan goed opschieten met zijn neef Sammy. Hij wordt in diens vriendengroep opgenomen en leert zo John kennen. Al snel wordt duidelijk dat John klem zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot toe en vragen van verraad, vertrouwen en loyaliteit gaan nu meer dan ooit hun leven dirigeren. 


Het jongerendrama weet internationaal te beklijven, zo bleek meteen na de wereldpremière op het Filmfestival van Venetië waar de film de Orizzonti-prijs voor Beste Regie won. Daarna volgde het Filmfestival van Toronto, een succesvolle doortocht op het Film Fest Gent met onder meer twee publieksprijzen en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek en een vertoning op het AFI Fest in Los Angeles. Home ging ook aan de haal met de Grote Prijs van de Jury op het Europees Filmfestival van Les Arcs.


De film is bij ons te zien in de zalen vanaf 11.1.17

Awards: 

Horizons Award for Best Direction at the Venice International Film Festival

Grand Prize of the Jury at Les Arcs European Film Festival

Port of Ghent Audience Award at Film Fest Gent
Canvas Audience Award at Film Fest Gent

Award for Best Music at Film Fest Gent

ARTE Internationale Prijs TorinoFilmLab

Info: 

Regisseur: Fien Troch

Scenario: Fien Troch, Nico Leunen

D.O.P.: Frank van den Eeden
CastSebastian Van Dun, Loïc Batog, Karlijn Sileghem, Mistral Guidotti, Lena Suijkerbuijk, Yavuz Sacikari, Els Deceukelier


Producent:

Prime Time (BE)

Antonino Lombardo

 

Co-producers:

Versus Production (BE)

Jacques-Henri Bronckart

Olivier Bronckart

 

Release year: 
2017