Een Ander Zijn Geluk

Fien Troch
Story: 

Een ander zijn geluk' speelt zich af in een klein dorp. Op een koude winterdag wordt een kind overreden en voor dood achtergelaten. Christine, een gescheiden moeder die de draad van haar normale leven weer probeert op te pikken, ontdekt het dode jongetje. Maar wanneer de politie arriveert, is het reeds weggestroomd met de rivier... en de politie lijkt haar niet te geloven.

Christine is niet meer zeker van wat ze gezien heeft. Wanneer ze ontdekt dat er echt een kindje is overreden, begint ze zich schuldig te voelen, alleen met haar spookachtige herinnering en omringd door mensen met elk een mening over het drama. Alles wordt nog erger wanneer ze ontdekt dat ze de familie van het slachtoffer beter kent dan ze zou willen.

 

De film gaat niet alleen over Christine maar verhaalt de emoties van iedereen die erbij betrokken is. Al deze verhalen zijn in elkaar verstrengeld. Het dorp is in de ban van het drama. Ze lijken te ontwaken uit een diepe winterslaap. Eindelijk gebeurt er nog eens iets en weten mensen weer over wat te praten. Enkel Christine kan of wil niet praten over wat ze die bewuste avond heeft gezien.

 

Parallel met het politieonderzoek, begint de familie van het slachtoffer haar eigen zoektocht naar de waarheid. Christine realiseert zich dat ze een cruciale getuige kan zijn in deze zaak maar vindt het nog steeds moeilijk om te spreken. Hoe langer de zoektocht naar de moordenaar duurt, hoe meer mensen gekwetst worden...

Een Ander Zijn Geluk
Awards: 

Official Selection International Filmfestival Toronto (2005)

Official Selection International Filmfestival San Sebastian (2005)

Official Selection International Filmfestival Gent (2005)

Award for best screenplay, best leading actress and golden Alexander at the International Filmfestival Thessaloniki (2005)

Le grand prix du jury at the International Filmfestival Angers (2006)

Selection International Filmfestival Palm Springs (2006)

Selection International Filmfestival Rotterdam (2006)

Official Selection International Filmfestival Götenborg (2006)

Official Selection International Filmfestival Buenes Aires (2006)

Official Selection International Filmfestival d’ Aubagne (2006)

Official Selection International Filmfestival Kopenhagen (2006)

Linea d’Ombra Official Selection International Filmfestival Salerno (2006)

Prize of the jury Official Selection International Filmfestival Taipei (2006)

Official Selection International Filmfestival Seattle (2006)

Info: 

Regisseur:Fien Troch

Scenario: Fien Troch

D.O.P.: Frank Van Den Eeden
Cast: Jan Decleir, Josse de Pauw, Peter Van Den Begin, Ina Geerts, Johanna Ter Steegen, Natali Broods, Johan Leysen, Bruno van den Broecke, Viviane de Muynck, Robby Cleiren, Els De Ceuckelier


Geproduceerd door:

Prime Time (BE)

Antonino Lombardo

 

Co-productie met:

Motel Films (BE)

 

Release year: 
2005